Cink

Segíthet a következő esetekben: A következő szervek működését támogatja:
 Megfázás
 Herpesz
 Prosztata nagyobbodás
 Hasmenés
 Cukorbetegség
 Visszér
 Pattanásos bőr
 Bőrbetegségek
 Endokrin rendszer
 Immunrendszer
 Prosztata
 Bőr
 Emésztőrendszer
 
Bár legtöbben úgy tartják, hogy a cink szerepe mindössze annyi, hogy a megfázás esetén elszopogatunk pár cink tartalmú rágótablettát és előbb gyógyulunk meg, a szerepe ennél sokkal átfogóbb. A testünkben megtalálható mindössze 2 gramm cink felbecsülhetetlen szerepet játszik egészségünk fenntartásában. Hiánya katasztrofális helyzeteket teremt.
 
Először is segít fenntartani az optimális immunrendszer működést, növeli az immunitást. Ez azt jelenti, hogy nem csak akkor kell cinket szopogatni, amikor már beütött a baj, hanem ennél azért gyakrabban. A legutóbbi ajánlások napi 10-30 mg körüli mennyiséget javasolnak egész évben.
 
Régóta ismert, hogy némi cink fogyasztása meggyorsítja a sebgyógyulást. Ennek oka a cink hatására fellépő fokozott kollagén termelés, ami nem mellesleg az egészséges bőr, haj és a körmök épségének is alapja.
 
Vitaking Cink Immuno RágótablettaA cink kulcsfontosságú összetevője olyan enzimeknek, amelyek segítenek megőrizni a látást és védenek a korral összefüggő látásromlástól, beleértve a makulára degenerációt.
 
A cink továbbá szerepet játszik a szénhidrát- és fehérje-anyagcserében. Előnyös lehet, mint étrendkiegészítő súlyos hasmenés, vérszegénység, gyomorfekély, és akne (pattanásos bőr) kezelésében. A normális magzati fejlődés és a spermaérés cink hiányában nem jöhet létre.
 
A cinkhiányos étrend és az öregedés mellett néhány gyógyszer szedése is okozhatja azt, hogy nincs elegendő cink a szervezetünkben. Elsősorban a vízhajtók és a magas vérnyomás ellen szedett gyógyszerek mellékhatásaként eshet a cink szintje a kritikus szint alá testben. A savcsökkentő gyógyszerek mellett az alkoholizmus is a cink hiányát eredményezi.
 
Szedjen naponta 8-10 milligramm cinket a napi étrendkiegészítője részeként és megfázás esetén szopogasson el napi 2-3 cinkrágótablettát, ami után nem eszik egy órán belül. Ez fertőtleníti a garatot és az orrüreget, ami lerövidíti a gyógyulást.