Pasta al pomodoro bazsalikommal egy igazi olaszból [recept]

Olasz spagetti al Pomodoro tészta paradicsommal és bazsalikommal
Megjelent: 27.3.2024

Lepje meg a legközelebbi luxusvacsorát, mintha egy igazi olaszból származna . A Pasta al pomodoro mindenkinek ízlik, gyorsan és egyszerűen elkészíthető. 20 percen belül játékosan varázsol egy nagyszerű ételt, amitől az egész lakás csodálatos illatú lesz.

Nyűgözze le családját nem csak ízlel!

Szerelje fel a családnak egy vacsorát a történelemmel. Mint szinte minden olasz étel, ennek a spagettinek is hosszú története van. A spagettit Olaszországban szolgálták fel már 12-kor század, ahová Szicíliából arab kereskedőkön keresztül jutottak el . Mielőtt azonban ezt az ételt elkészítették, az olaszoknak meg kellett várniuk, amíg a paradicsom 1492-ben megérkezik Amerikából. A piros zöldségek gyorsan népszerűvé váltak és a 18. sz században szinte minden olasz élvezte a pasta al pomodoro-t.

Pasta al pomodoro bazsalikommal egy igazi olaszból [recept]

Mire lesz szükséged?

Csupán néhány hozzávalóra van szüksége a remek al pomodoro tésztához. Ha azt szeretné, hogy az eredmény olyan ízű legyen, mint egy igazi olasz tányérja, ügyeljen az összetevők frissességére és minőségére . Ma már Csehországban is kaphatók speciális olaszországi alapanyagok. Tehát vásároljon minőségi tésztát otthonra, menjen a sajtboltba sajtért és a termelői piacra friss paradicsomért. Ne becsüljük alá az olívaolaj minőségét sem, az ízéből kiderül. Látni fogja, hogy biztosan nem fogja megbánni. Nézze meg az egyszerű spagetti receptet. A tészta elkészítéséhez szüksége lesz:

  • 300 g spagetti
  • 400 g friss koktélparadicsom vagy ecetes paradicsom
  • friss bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • extra szűz olívaolaj
  • só bors
  • pecorino sajt (vagy Parmigiano-Reggiano vagy más kemény sajt; a sajtot elhagyhatod)

Mit szólnál a legjobb tésztához?

Kezdje azzal, hogy az összes hozzávalót előkészítse a munkasoron, hogy minden “kéznél legyen”.

  1. A koktélparadicsomokat alaposan megmossuk, és késsel kettévágjuk. Ha pácolt paradicsomot használunk, akkor kézzel pépesítsük.
  2. A serpenyőbe öntsünk jó minőségű olívaolajat, és zúzzunk bele két gerezd fokhagymát, pirítsuk aranyszínűre.
  3. A forró olajhoz adjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és minden oldalukon szépen megsütjük.
  4. Amikor a paradicsom kiengedi a levét, adjunk hozzá friss bazsalikomlevelet, amitől a szósz kellemes aromát kölcsönöz.
  5. Használjon fakanalat, hogy a paradicsom kiengedje a levét, és finomabbá tegye a szószt.
  6. Hagyja felmelegedni a szószt körülbelül 10 percig, majd távolítsa el a bazsalikomleveleket.
  7. Tegyük át a paradicsomszószt egy turmixgépbe, és röviden keverjük össze, hogy a paradicsomdarabok benne maradjanak.
  8. Közben készítsünk elő egy nagy fazék vizet, forraljuk fel, és adjunk hozzá egy evőkanál tengeri sót.
  9. Amikor a víz felforrt, adjuk hozzá a spagettit, és főzzük puhára, körülbelül 13 percig. Vegyen ki egy csésze forró tésztavizet, és tegye félre. Ezután szűrjük le a spagettit.
  10. Egy serpenyőben felforrósítjuk a turmixolt paradicsomszószt, és hozzáadjuk a tépett bazsalikomleveleket. Adjuk hozzá a spagettit a serpenyőbe a szósszal, és keverjük össze. Fokozatosan adjunk hozzá egy csésze vizet, amelyben a spagetti főtt.
  11. Végül a paradicsomos tésztát leöntjük olívaolajjal, hozzáadjuk a bazsalikomleveleket és a pecorino sajtot, majd az egészet jól összekeverjük.
  12. Tálaljuk a remek olasz tésztát egy tányéron, és díszítsük friss bazsalikommal.

Néhány utolsó tanács

Néhány perc alatt elkészíthet egy gyors és egyszerű receptet, és az igazi Olaszország minden szerelmese számára ízletes lesz. Ideális recept akkor is, ha például nem tudod mit ebédelj. Ráadásul nagyon egészséges , és ha a tésztát vöröslencsés tésztára cseréled, akkor sem fogod megbánni. Jó étvágyat vagy inkább Buon appetito!

 

Címkék: , , , , , , , , , ,

KAPCSOLÓDÓ POSZTOK

by
Zabývá se tématy o zdraví, hubnutí a životním stylu.
Previous Post

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

0 shares