Feszült szalagok a térdben: tünetek, taping, kezelés

Feszült szalagok a térdben
Megjelent: 4.3.2022 , az utolsó frissítés dátuma: 30.11.2023

A térd szalagjai meglehetősen megterheltek. Ha túlzásba esünk a fizikai aktivitásunkkal, akkor megnyúlhatnak, ami később kellemetlen érzést és fájdalmat okoz. Mit lehet tenni ilyen helyzetben?

A térdek olyan ízületek, amelyeknek nagyon fontos szerepük van. Amellett, hogy felelősek a teljes test súlyának egyenletes elosztásáért, lehetővé teszik számunkra, hogy a térben mozogjunk. Ezt értékelni fogjuk például séta közben, tánc közben vagy sportolás közben.

Ha nem vigyáz a térdére, nagyon valószínű, hogy egy napon fájni kezdenek, és korlátozzák a mozgásteret . Ennek a jelenségnek nem lehet drámai oka (például sérült térdkalács vagy szalagszakadás). Néha a térd megfeszített szalagjai elegendőek ahhoz, hogy problémákat okozzanak.

Feszült szalagok a térdben

Mi segíthetne ebben a helyzetben?

Mik azok a szalagficamok?

A szalagfeszülés a károsodásuk legenyhébb fokának jelölése. Ez a károsodás a térd keresztszalagjait és az oldalsó térdszalagokat egyaránt érintheti. Ez a probléma általában nem egyszerűen megtörténik, gyakran egy másik (és általában súlyosabb) térdproblémával is jár, amelyet kezelni kell.

Nyújtott szalagok megnyilvánulásai a térdben

Általában nagyon könnyű észrevenni, hogy valami nincs rendben a térdével. Főleg annak a ténynek köszönhető, hogy hirtelen nem tudja elvégezni azokat a tevékenységeket, amelyeket megszokott.

A megnyúlt szalagok a következőkben nyilvánulnak meg:

  • Fájdalom
  • Duzzanat
  • Károsodott térd mobilitás

Feszült szalagok a térdben

Miért nem próbálja meg szétszedni?

Sokan hajlamosak kisebbíteni a szalagficam problémáját. Végül is valahogy felbomlik, nem? Nem egészen.

Ha úgy dönt, hogy nem fordul orvoshoz, mikroszkopikus méretű szakadások maradnak az ínszalagban, ami fájdalmat okoz, és felelős az ízületek mozgásának romlásáért. Akit nem érdekelnek a krónikus problémák, az orvoshoz kell fordulnia.

Feszült szalagok kezelése a térdben

Feszült szalagok a térdben

Amint ez a kellemetlenség megtörténik Önnel, tanácsos pihenni. Ha érdekel, segíthet egy merevítő, amely a térdét a megfelelő helyzetben tartja. (Éjszaka nem ajánlott viselni.)

Mohlo by vás zajímat:  Hogyan kezeljük a menopauzát? Próbáld ki az ösztrogén tablettát!

Következő próbálkozás:

  • Fájdalomcsillapítók
  • Rehabilitáció
  • Ragasztás (de ne csináld magad, mert a szalagot pontosan milliméterre kell felvinni)
  • Hideg borogatások

Nem szabad azonban örökké pihenő üzemmódban lenni, mert a túlzott pihenés éppen ellenkezőleg, a mozgásszervi rendszer gyengüléséhez vezet. Ez hajlamossá teheti az eséseket és más sérüléseket.

A testsúlyunkat sem érdemes elhanyagolni, mert ha nagyobb, az feleslegesen megterheli a térdízületeket. Ilyenkor érdemes egy egészséges táplálkozásra gondolni, amely támogatja annak csökkentését.

Volt már valaha gondja a térdszalag meghúzásával? Ha igen, hogyan sikerült megoldani?

Információ forrásai

https://www.webmd.com/pain-management/knee-pain/knee-pain-dos-and-donts – Térdfájdalmak, mit tegyen és ne tegyen

Címkék: , , , , , ,

KAPCSOLÓDÓ POSZTOK

by
Csak egy egészségünk van. Ezért fontos, hogy ismerjük a testünket és gondoskodjunk a megelőzésről. Legalábbis ez az én íratlan hitvallásom, amit igyekszem minden nap követni. Ez az a megközelítés is, amit minden egyes cikkemben megpróbálok átvenni. Remélem, legalább egyikőtöket motivál arra, hogy nagyobb tisztelettel bánjon magával.
Previous Post Next Post

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

0 shares