7 tipp az egészséges, sima, de mindenekelőtt szép bőrért

pexel-fényes-gyémánt-3373721
Megjelent: 16.7.2022 , az utolsó frissítés dátuma: 25.1.2024

Az egészséges és sima bőrre jelenleg nagy a kereslet. De nem minden nő tudja, hogyan kell elérni. Ezért megnézzük, hogy a jobb bőr csak a drága krémek kérdése, vagy valami más jobb rá.

A nyugati világban élő nők felnéznek azokra a koreai nőkre, akik gyönyörű, fiatal, tiszta és ragyogó bőrükkel büszkélkedhetnek, amely gyakran idős korig is kitart. Azonban kevesen veszik példaként ezeket a nőket, mert a napi bőrápolásuk több mint 8 különböző lépésből állhat. (A sorrendjük is elég zavaró lehet.)

Másrészt meg kell tanulnod, hogy bár nem kell mindent felvinned az arcodra, de van egy gondoskodó rutin, amit minden nőnek megkülönböztetés nélkül fel kell vennie. Ez az egyetlen módja annak, hogy igazán tökéletes és fiatalos megjelenést érj el, ami öregkorodig is kitart.

Ha készen áll néhány hatékony tipp megszívlelésére, akkor örülünk, ha folytatja az olvasást.

C vitamin

7 tipp az egészséges, sima, de mindenekelőtt szép bőrért

Ha már az öregedésgátló termékekről beszélünk, csak idő kérdése, hogy mikor kandikál ki valahonnan a fontos antioxidánsnak tartott C-vitamin. Előnye, hogy a bőrre kenve megvédi a káros anyagok hatásaitól, csökkenti a ráncok láthatóságát és elősegíti annak világosodását is. Ugyanilyen fontos azonban a C-vitamin belső felhasználása is, amely amellett, hogy támogatja az immunrendszert, segít a szabad gyökök és az antioxidánsok egyensúlyának megteremtésében, támogatja a bőrünk szerves részét képező kollagén működését is.

Kollagén

A kollagén egy fehérje, amelyet a szervezet saját maga képes előállítani. Az életkor előrehaladtával azonban csökkenni kezd, ami a megereszkedett kontúrokban és a mélyebb ráncokban mutatkozik meg. Ezért célszerű belsőleg kiegészíteni (C-vitaminnal együtt), hogy a szervezet ott hasznosítsa, ahol a legnagyobb szükség van rá. Emellett a hajnak és a körmöknek is jót tesz a kollagén belső felhasználása, ezért mindenképpen javasoljuk, hogy próbálja ki.

Vidéki zsurló

A zsurló belső használatra is ajánlott gyógynövény. A bőr egészségét tekintve elősegítheti a sebgyógyulást. Ezenkívül antioxidáns, amely nagyszerű segítő a gyulladások kezelésében. Végül, de nem utolsósorban a zsurló belső alkalmazása is elősegíti a hajnövekedést.

Bőrtisztítás

7 tipp az egészséges, sima, de mindenekelőtt szép bőrért

A gondozási rutinnak nem csak a belső táplálkozásra kell kiterjednie, amely magában foglalja a C-vitamint, kollagént és zsurlót tartalmazó étrend-kiegészítők használatát. Nagyon fontos a bőr rendszeres tisztítása is, amelyet naponta kétszer kell elvégezni. (Reggel ébredés után és este lefekvés előtt. Még ha nem is festett napközben.) Az első lépés lehet micellás víz, olaj alapú sminklemosó vagy klasszikus sminklemosó tej. Miután eltávolította a sminket, folytassa tisztító habbal vagy géllel.

SPF

Ezt a lépést is sok nő elhanyagolja. Ugyanakkor éppen az SPF (legalább 30-as) krém mindennapos viselése védheti meg a bőrt a veszélyes UV-sugárzástól. Ez a sugárzás a bőr kollagén gyorsabb elvesztésével, gyorsabb ráncképződéssel, sőt bőrrák kialakulásával jár. Ezenkívül minden évszakban SPF krémet kell viselni. Napközben is érdemes rendszeresen utánkenni, különben fokozatosan csökken a hatása.

Szérum és krém

Egy másik fontos tipp, hogy rendszeresen használj a bőrtípusodnak megfelelő szérumokat és krémeket. A szérumok koncentráltabb hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek jobban felveszik a harcot a tökéletlenségekkel. Amint a szérum felszívódik, vigyen fel krémet (ideális esetben nappali és éjszakai krémet ugyanabból a termékcsaládból), hogy segítse a bőr jobb hidratálását. Egyes krémek (például a szem alatti) koffeint is tartalmaznak, ami csökkentheti a szem alatti sötét karikákat.

Belső hidratálás

7 tipp az egészséges, sima, de mindenekelőtt szép bőrért

A bőröd nem fog jól nézni, ha nem hidratálod belülről kifelé. Emiatt ajánlott legalább 2,5-3 liter tiszta vizet inni naponta. Azt fogod tapasztalni, hogy ha ezt szokássá teszed, a bőröd hamarosan sokkal jobban fog kinézni.

Mit kell venni belőle? Hogy ha az étrend-kiegészítőket C-vitaminnal, zsurlóval és kollagénnel egészítjük ki a megfelelő ápolási rutin mellett, akkor nem tarthat sokáig, és észrevehető a bőr minőségének javulása.

Információ forrásai

Mohlo by vás zajímat:  Túlzott hajhullástól szenved? Univerzális útmutatónk segít megoldani!

https://www.medicalnewstoday.com/articles/how-to-get-clear-skin – Hogyan lehet tiszta bőr: tippek otthoni ápoláshoz (angol)

https://www.healthline.com/nutrition/horsetail – Mindent a zsurlóról

https://www.healthline.com/nutrition/collagen-benefits – Kollagén előnyei (angol)

https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/vitamin-c-serum-benefits – A C-vitamin 11 előnye (angol)

Címkék: , , , , , , , ,

KAPCSOLÓDÓ POSZTOK

by
Csak egy egészségünk van. Ezért fontos, hogy ismerjük a testünket és gondoskodjunk a megelőzésről. Legalábbis ez az én íratlan hitvallásom, amit igyekszem minden nap követni. Ez az a megközelítés is, amit minden egyes cikkemben megpróbálok átvenni. Remélem, legalább egyikőtöket motivál arra, hogy nagyobb tisztelettel bánjon magával.
Previous Post Next Post

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

0 shares