Kitozán: Természetes rost, amely segít a fogyásban

pexels-terje-sollie-566345
Megjelent: 2.6.2022 , az utolsó frissítés dátuma: 25.1.2024

Sokan próbálnak fogyni, de minden igyekezetük ellenére gyakran úgy érzik, hogy lehetne jobban is. Ilyenkor elkezdhetik kutatni a különféle fogyókúrás szereket, amelyek megfelelően támogathatják erőfeszítéseiket. Az egyik ilyen segítő a kitozán. Tudod, mit tud nyújtani neked?

Aki próbált már fogyni, tudja, hogy ez nem mindig könnyű. Egyik nap valamivel kevesebbet mutat a mérleg, a másikon pedig úgy tűnik, híztál. (De nem igazán lehetséges három kiló zsírt hízni egy nap alatt, így ha legközelebb megtörténik veled, megnyugodhatsz.) Az izom is nehezít valamit, így annak ellenére, hogy első ránézésre jobban néz ki az alakod a tükörben, nem biztos, hogy ez semmilyen hatással lesz az összsúlyodra.

Még így sem egyszerű a zsírégetés, mert egy kiló körülbelül 7700 kcal-t tartalmaz. Ha figyelembe vesszük, hogy csak enyhe kalóriadeficit javasolt az étlapon (ami 100-200 kcal körül is lehet) és nem tudsz minden nap kimerültségig edzeni, akkor kiderül, hogy egy hétköznapi kilótól megszabadulni nagy személyes kihívás sokak számára.

Pontosan hogyan tudna ebben segíteni a kitozán, amiről ma beszélünk?

Mi az a kitozán?

Kitozán: Természetes rost, amely segít a fogyásban

A kitozán egy poliszacharid, amelyet a rákfélék külső csontvázaiból nyernek. Tehát elmondható, hogy természetes eredetű . Érdekessége, hogy képes nehézfémekhez kötődni, ami miatt például a víztisztítókban is népszerűvé vált. Az utóbbi időben az étrend-kiegészítőkhöz is gyakrabban adják a fogyás támogatására.

Pontosan hogyan működik?

A kitozánnak úgy kell hatnia, hogy géllé alakul a gyomorban. Ahogy áthalad az emésztőrendszeren, össze kell vonnia a felesleges zsírt és a koleszterint. Ezután könnyebben távoznia kell a szervezetből, mert az emésztés során nem szívódik fel. Ugyanezen okból javasolt a kitozánt tartalmazó étrend-kiegészítők fogyasztása közvetlenül étkezés előtt , mert különben nem kötődne magához. Mechanizmusa még nem teljesen ismert, de rosttartalma miatt jótékony hatású lehet a szervezet számára akkor is, ha a zsír nem kötődik meg az emésztőrendszerben. (A rostok hosszabb ideig megőrzik jóllakottság érzését, és elősegítik a kiürülést.)

Mohlo by vás zajímat:  A tejsavas fermentáció csodája: Hogyan függ össze az erjesztés, a probiotikumok és az egészségünk?

A kitozán előnyei

Súly csökkentés

Kitozán: Természetes rost, amely segít a fogyásban

A kitozán valóban működik a fogyásban. De akkor éri el a legjobb eredményt, ha nem csak erre hagyatkozik, hanem az egészséges táplálkozással és (legalább valamennyire rendszeres) mozgással is kombinálja.

Koleszterin szint

A kitozán nagy előnye, amely egyesek szerint még a fogyókúra hatását is meghaladja, a koleszterinre gyakorolt ​​hatása, amely számos civilizációs betegség hátterében áll. A kitozán hosszú távú használata sok embernél a rossz és a teljes koleszterinszint csökkenéséhez vezetett. Emiatt feltételezhető, hogy a kitozán egy hosszú távú terv része lehet annak csökkentésére.

Használat

Kitozán: Természetes rost, amely segít a fogyásban

A kitozánt néhány kivételtől eltekintve az emberek jól tolerálják. Néhány érzékenyebb személy enyhébb tüneteket tapasztalhat, beleértve az émelygést és a gyomorpanaszokat. Ezért ki kell próbálni, hogyan reagál rá a szervezeted.

Figyeljen még a következőkre:

  • Kagyló allergia
  • Allergia gombára
  • Lehetséges kölcsönhatás egyes zsírban oldódó vitaminokkal (D, E, K és A)
  • Lehetséges kölcsönhatás magnéziummal és kalciummal

A vérhígítót szedőknek is kerülniük kell. Még az ő esetükben is hátrányosan érinthetik őket.

Mi következik ebből?

Hogy a kitozánt tartalmazó étrend-kiegészítők sok ember számára hasznosak lehetnek, akik egészséges módon próbálnak fogyni. De ne feledje, hogy támogatnia kell a kitozánt az egészségesebb életmóddal. Ezután várhatóan gyorsabban észleli az első eredményeket a testén.

Információ forrásai

https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-625/chitosan – Minden a kitozánról (angol)

https://www.healthline.com/nutrition/chitosan-supplements – Mi az a kitozán? (Angol)

Címkék: , , ,

KAPCSOLÓDÓ POSZTOK

by
Csak egy egészségünk van. Ezért fontos, hogy ismerjük a testünket és gondoskodjunk a megelőzésről. Legalábbis ez az én íratlan hitvallásom, amit igyekszem minden nap követni. Ez az a megközelítés is, amit minden egyes cikkemben megpróbálok átvenni. Remélem, legalább egyikőtöket motivál arra, hogy nagyobb tisztelettel bánjon magával.
Previous Post Next Post

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

0 shares