Az uborkasaláta nagyon népszerű hazánkban. Ennek megvan az oka, mert az uborka ára a nyári hónapokban több mint kedvező, és nem nehéz elkészíteni. De mi van, ha unod a klasszikus uborkasalátát? Ebben az esetben kipróbálhatja az alábbiakban közösen bemutatott változatok egyikét.
Az uborka a helyi zöldségfélék közé tartozik, így nem meglepő, hogy a nyári hónapokban boltjaink polcain és tányérjainkon is megtalálható. Emellett termesztési hobbijának részeként a kertben is termeszthet uborkát, így gyakorlatilag mindannyiunk kezébe kerülhet.
Az uborka hagyományos felhasználási módjai közé tartozik az uborkasaláta készítése, amit óvodás korunk óta megszoktunk. Azonban nem mindenki szereti ugyanabban a formában enni, ezért nézzünk meg több variánst, amit a következő alkalomnál ki is próbálhatsz.
Obsah článku
Uborkasaláta tejföllel
Szükséged lesz:
- 1 saláta uborka
- 1 csomag tejföl
- Só
- Bors
Az uborkát meghámozzuk, majd folyó víz alatt megmossuk. Utána reszelőn reszelhetjük szeletekre, vagy ahogy egy normál uborkasalátához szoktuk. Ezután sózzuk meg az uborkát, és várjuk meg, amíg a felesleges víz kiizzad belőle. Ezután már csak tejfölt, borsot, sót és kész is.
Uborkasaláta kefirrel
Szükséged lesz:
- 1 saláta uborka
- 1 kefir íz nélkül
- Só
- Bors
- Fokhagyma
Az uborkát meghámozzuk és folyó víz alatt megmossuk. Ezután reszelővel lereszeljük, mint mindig. Sózzuk, borsozzuk az uborkát, és adjunk hozzá egy gerezd préselt fokhagymát. Végül az uborkába öntjük a kefires tejet. Szükség szerint becsülje meg az összeget. (Az uborkának nem kell teljesen elmerülnie benne.)
Paradicsom-uborkasaláta
Szükséged lesz:
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 hagyma
- 12 kisebb paradicsom
- 2 saláta uborka
- Só bors
- Cukor
- 100 ml vizet
- Citromlé
Kezdje azzal, hogy előkészíti a hagymát és a fokhagymát a hámozáshoz. Ezután az uborkát meghámozzuk, és folyó víz alatt megmossuk. Ezután az uborkát nagyon vékony szeletekre reszeljük, a paradicsomot pedig felaprítjuk. Ezután finomra vágjuk a hagymát, és dörzsöljük össze a fokhagymát sóval. Az uborkát és a fokhagymát egy nagy tálba tesszük, és mindent alaposan összekeverünk. Ezután adjuk hozzá a paradicsomot és a hagymát, és borsozzuk meg az edény tartalmát. Az utolsó lépés az öntet, amit 100 ml vízből, citromléből és cukorból készítünk.
Uborkasaláta kaporral
Szükséged lesz:
- 2 uborka
- 1 hagyma
- Csokor friss kapor
- Só
- Bors
- Cukor
- Ecet
Az uborkát folyó víz alatt megmossuk és kockákra vágjuk. Ezután adjunk hozzá finomra vágott, meghámozott hagymát. Sózzuk, borsozzuk és ecetet adunk hozzá apróra vágott kaporral. Adjunk hozzá cukrot ízlés szerint és tálaljuk.
Mi a kedvenc uborkasalátád?