4 combhajlító gyakorlat: Erősítsd meg a combodat!

pexels-campus-production-8173441
Megjelent: 19.4.2023 , az utolsó frissítés dátuma: 7.12.2023

Ha fitneszről és testmozgásról van szó, csak idő kérdése, hogy a beszélgetés a combgyakorlatokra tereljen. Főleg a nőknél ez nagyon fontos dolog, mert gyakran keresik a módját, hogy megerősítsék a combjukat, de attól tarthatnak, hogy testépítő méretűre nőnek. Ezért választják gyakran a jógát és más olyan sportokat, amelyek elősegítik az erős, de ugyanakkor sovány izomzat kialakítását. Bárhogyan is érzi magát a láb tonizálásával kapcsolatban, ma áttekintünk néhány tippet és trükköt, amelyeket érdemes kipróbálnia.

Lehet, hogy észre sem veszed, de lehet, hogy túlterheltek a combhajlítóid, amelyek edzés után izomfájdalmat okoznak. De bemelegítés vagy előzetes edzés nélkül is azonnal beleugorhat egy új edzési rutinba, így fennáll a combizom-szakadás és más olyan kellemetlenségek kockázata, amelyek kihagyhatják az edzésből, de akár a szokásos mindennapi életéből is.

Mivel a combizom-fájdalom megakadályozhatja a munka előtti és utáni edzést, tippeket is meg fogunk tekinteni arra vonatkozóan, hogyan lehet enyhíteni a combizmok feszültségét, így hozzájárulhat normál működésükhöz, és többet tehet az edzés (és a normál napi tevékenységek) során.

Tehát dőljön hátra, és tudjon meg többet erről a témáról.

Hol van a combizom és mi az?

4 combhajlító gyakorlat: Erősítsd meg a combodat!

Hamstrings, vagy ischiocrural izmok, a comb hátsó részén található izmok. Ezek az izmok lehetővé teszik a térdhajlítást, a vádli addukciót és a csípő nyújtását. Ezért nagyon fontosak a normál mozgás elvégzéséhez. Nagyon megterhelhetik őket pl téli sportok és a foci, nélkülük még a lépcsőn sem mennénk fel. Ha a szokásos napi tevékenységekről van szó, a combhajlító izomzat még azt is lehetővé teszi, hogy lehagyjuk az előttünk álló megállóban lévő buszt.

A probléma az, hogy a mozgásszegény, kevésbé aktív életmód miatt állapotuk romolhat. A combizmok gyengülhetnek vagy lerövidülhetnek, ezért kulcsfontosságú a rendszeres nyújtás és testmozgás. Előnye, hogy ha nincs tartalék pénzed, és úgy döntesz, hogy kezdesz valamit magaddal, egy kis fegyelemmel konszolidálhatsz és építhetsz izmok edzőterem nélkül , szóval dobd el az összes kifogást, és minden nap szánj legalább 20 percet magadra.

Az erős combizmok előnyei

4 combhajlító gyakorlat: Erősítsd meg a combodat!

Sokan, akik otthoni testmozgást keresnek, hajlamosak az előnyeit keresni, hogy segítsenek megőrizni motivációjukat.

Ami a combizmokat illeti, ezek megerősítése a térd és a csípő stabilizálását, az aktív mozgás támogatását és a jobb ütéselnyelést kínálja. Végül, de nem utolsó sorban, az erős combizmok segíthetnek a testtartás javításában .

A legjobb combhajlító gyakorlatok

Glute híd

Valószínűleg nincs otthon az edzőteremből származó felszerelés, szerencsére ehhez a gyakorlathoz csak a testedet tudod használni. Feküdj hanyatt a padlón, tedd a karjaidat a tested mentén, és hajlítsd be a térdedet úgy, hogy a lábad a padlón legyen. Belégzéssel aktiválja a farizmokat és a combizmokat, és emelje felfelé a test közepét. Tartsa 2-3 másodpercig a legmagasabb ponton, majd irányítottan engedje vissza a testet a talajra. Ismételje meg többször.

4 combhajlító gyakorlat: Erősítsd meg a combodat!

Hajtókarok

Természetesen mindannyian ismerjük a fogantyúkat. Egyszerűnek tűnnek, de nagyon hatékonyak. Feküdj a földre, és tedd a tenyeredet a földre. Ezután ellenőrzött módon nyomja meg magát a talaj felé, majd hátráljon fel. Ügyeljen a hátsó hajlításra. Aki a nehézséget szeretné növelni, az erősítő gumit használhat.

Tábla

A deszka az egész test combizmok és izomzatának erősítésére is alkalmas. Térdelj a földre, és kinyújtott karral indulj kitörésre. Álljon lábujjhegyre, erősítse meg a magját, és tartsa egyenesen a hátát és a test többi részét. Tartsa ezt a pozíciót néhány másodpercig. Folyamatosan ismételje meg.

Guggolás

A guggolás a combgyakorlatok királya. Helyezze a lábát csípő szélességben egymástól, és guggoljon egyenes háttal. Ismételje meg többször.

Tippek a combizmok lazításához

Ha túlzásba viszi a gyakorlatot, kipróbálhat néhány jól bevált tippet a combizom lazítására.. Egy gyengéd masszázs jót tesz. A jógagyakorlatok a combizmok ellazítására is pozitív hatással vannak. Végül, de nem utolsósorban, nem teszel semmi rosszat, ha kipróbálod az izomlazulást is elősegítő meleg fürdőt.

Továbbá, megcéloztad valaha a combhajlító izmaidat? És ha igen, milyen eredménnyel?

Mohlo by vás zajímat:  Hogyan kezdjük el a kardiót: Mik az előnyei és hátrányai?

 

Címkék: , , , ,

KAPCSOLÓDÓ POSZTOK

by
Csak egy egészségünk van. Ezért fontos, hogy ismerjük a testünket és gondoskodjunk a megelőzésről. Legalábbis ez az én íratlan hitvallásom, amit igyekszem minden nap követni. Ez az a megközelítés is, amit minden egyes cikkemben megpróbálok átvenni. Remélem, legalább egyikőtöket motivál arra, hogy nagyobb tisztelettel bánjon magával.
Previous Post Next Post

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

0 shares