Akár az irodából, akár otthonról dolgozik, napközben általában ebédszünetet tart, hogy ennivalót vegyen. Ezúttal azonban ne álljon ellen a gyorséttermi kajáknak, és próbáljon inkább egy ízletes fitnesz ebédet elkészíteni, amely segít könnyedén megőrizni nehezen megszerzett fizikumát. Alternatív megoldásként ez lehet egy módja annak, hogy végre elinduljon a kívánt fogyás.
Bár az ebédet nem mondják a nap legfontosabb étkezésének, mint a reggelit, mégsem érdemes alábecsülni. Ha van egy szűzpecsenye öttel, akkor várhatóan elalszik a munkahelyén vagy a tanulásban. Az ebéd hiánya viszont ronthatja a teljesítményt, és később tomboló éhségérzetet válthat ki, amely során mindent megesz, ami csak a kezedbe kerül. Azonban a gyorsétterem sem tesz jót.
Egy gyors , otthon elkészített ebéd azonban ízletes, gyors és diétás is lehet, így nem kell aggódnia a konyhában eltöltött óráktól, készülődéstől, hízástól vagy rossz gasztronómiai élménytől.
Obsah článku
Csirke golyó fokhagymával
A fokhagymás csirkegombócokhoz szüksége lesz: 450 g darált csirke, 1 tojás, ½ csésze panko zsemlemorzsa, 2 evőkanál frissen vágott petrezselyem, 2 zöldhagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 és ½ evőkanál olíva. olaj, 2 csésze főtt quinoa, 1 brokkoli, 1 citrom
Helyezzük a darált csirkét egy tálba, és törjük bele a tojást. Ezután adjuk hozzá a panko zsemlemorzsát, az apróra vágott petrezselymet, hagymát, nyomott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Az egészet alaposan összekeverjük, és 12 db egyforma méretű fasírtot készítünk, amiket olívaolajon minden oldalát megsütünk. (Körülbelül 2-3 perc mindegyikből.) Ezután elkészítjük a quinoát a csomagoláson található utasítások szerint, és megpároljuk a brokkolit. Végül osszuk dobozokba az egyes adagokat, díszítsük zöldhagymával és adjunk hozzá egy szelet citromot.
Mediterrán kuszkusz
A mediterrán kuszkuszhoz szüksége lesz: 1 és ½ csésze főtt csicseriborsó, 1 evőkanál olívaolaj, ½ teáskanál kömény, ½ teáskanál só, 1 csésze kuszkusz, ¾ teáskanál só, 1 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál frissen vágott petrezselyem, 1 uborka, pár paradicsom, 8 csésze vegyes saláta, tahini
Kezdje a csicseriborsó elkészítésével, amit az utasítások szerint fog főzni. (De fontos, hogy előző nap beáztassa.) Ezután öblítsük le, és keverjük össze olívaolajjal, sóval és köménnyel. Ezután elkészítjük a kuszkuszt, amit szintén a csomagoláson található utasítások szerint főzünk meg. Ha kész, adjunk hozzá olívaolajat és még ¾ teáskanál sót és petrezselymet. Végül a többi zöldséget felaprítjuk, az összes hozzávalót összekeverjük és hozzáadjuk a tahini masszát.
Egy fazék tészta
Egy fazék tésztához Szükséged lesz: 450 g linguine tészta, 400 g paradicsomkonzerv, 3 gerezd fokhagyma, 2 nagy bazsalikom levél, ½ teáskanál chili pehely, ½ teáskanál szárított oregánó, 1 evőkanál frissen vágott metélőhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 2 csésze zöldségalaplé, 2 és ½ csésze víz csésze feta sajt, só és bors
Egy nagy lábasban keverjük össze a tésztát, a paradicsomot és a gyümölcslevet, a fokhagymát, az apróra vágott bazsalikomot, a chili pehelyt, a szárított oregánót, a friss metélőhagymát, az olívaolajat, az alaplevet és a vizet, majd kezdjük el együtt főzni. Ha a tészta al dente, akkor minden kész, és ízesíthetjük a tésztát sóval, borssal és fetasajttal.
A legjobb barna lencse
A legjobb barna lencse elkészítéséhez szüksége lesz: 4 csésze zöldségalaplé, 1 ½ csésze barna lencse, 1 ½ teáskanál hagymapor, 1 ½ teáskanál paprika, 1 teáskanál oregánó, ½ teáskanál fokhagymapor, ½ teáskanál fekete bors, ¾ teáskanál só, pita kenyér, fehér joghurt, koriander, apróra vágott paradicsom
Tegye az összes hozzávalót (a pita kenyér, a joghurt és a paradicsom kivételével) egy nagy lábasba (a lencsét ne felejtse el előző nap vízbe áztatni). Ezután várja meg, amíg az edény tartalma forrni kezd, és várjon körülbelül 25 percet, amíg a lencse teljesen megpuhul. Ízesítsük egy csipet sóval, ha szükséges. Pita kenyérrel, egy kanál joghurttal és paradicsommal tálaljuk.
Tofu zöldségekkel
Tofu zöldségekkel Szükséged lesz: 2+2 evőkanál olívaolaj (osztva), 450 g kemény tofu, 2 gerezd fokhagyma, 1 pirospaprika, 1 lilahagyma, 5 csésze apróra vágott brokkoli, rizs, mogyoróhagyma és szezámmag; A szószhoz: 1 evőkanál olívaolaj, ¼ csésze szójaszósz, ½ evőkanál juharszirup, 2 gerezd fokhagyma, 2 teáskanál chilis fokhagymaszósz, 1 teáskanál friss gyömbér
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk rajta az apróra vágott tofut, ne felejtsük el rendszeresen megkeverni. Miután minden oldala aranyszínűvé válik, tegyük az oldalára egy tányérra. Amíg a tofu fő, keverje össze a szósz összes összetevőjét egy tálban. Tegyünk még két evőkanál olajat ugyanabba a serpenyőbe, adjuk hozzá a fokhagymát és a hagymát, és együtt pirítsuk meg. Adjuk hozzá a brokkolit és az apróra vágott kaliforniai paprikát. Tálaljuk a tofut zöldségekkel, rizzsel és kész szósszal keverve, szezámmaggal és extra zöldhagymával díszítve.