Hat módszer a vékony haj vastagítására

pexels-pixabay-235462
Megjelent: 30.6.2022 , az utolsó frissítés dátuma: 25.1.2024

Szinte minden nő dús és gyönyörű hajra vágyik, amely szédítő hosszúságot érne el. De az út ehhez az ideálishoz gyakran hosszú és tüskés, különösen, ha újra és újra elkövetjük ugyanazokat a hibákat, amelyek negatívan befolyásolják hajunk minőségét. Szeretnéd tudni, mit tehetsz ma magadért és a hajadért? Ebben az esetben folytassa az olvasást.

Azt mondják, hogy a haj a nő szépségének koronája. Éppen ezért gyakorlatilag bármire hajlandóak vagyunk, hogy a miénk minden körülmények között úgy nézzen ki, mint valami fodrászmagazin. Ennek ellenére sokunk forrása inkább száraz rostélyhoz hasonlít, amelyből a madarak fészket rakhatnának.

Egyes hölgyek több sikertelen próbálkozás után is nehezményezik a hajápolást. A meglévő technikák tökéletesítése helyett inkább műszálas hajhosszabbítást választanak, vagy a hangulatuk szerint változtatható hajdísz, paróka viselését választják.

Mivel ezen lehetőségek némelyike ​​tovább károsítja a hajat, az alábbiakban megvizsgáljuk, hogyan lehet ezt jobban csinálni.

Vitaminok és gyógynövények hajra

A haj növekedésének és egészséges megjelenésének kulcstényezője kétségtelenül belső táplálkozásunk. Ahhoz, hogy a haj szépen nőjön, elegendő vitamint és gyógynövényt kell tartalmaznia az étrendben, melyeket a hajnövekedés támogatásával kombinálnak.

A TOP összetevők ebben a tekintetben a következők:

  • A vitamin
  • B csoportba tartozó vitaminok
  • C vitamin
  • D-vitamin
  • E vitamin
  • Vas
  • Cink
  • Vidéki zsurló
  • Csalán

Annak ellenére, hogy technikailag nem gyógynövény, a sörélesztőt a kiváló minőségű hajnövesztő-kiegészítőkben is megtalálja, amelyek szintén jó B-vitamin- források. Emellett a fent említett anyagok egy része megvédi a sejteket az idő előtti öregedéstől és károsodástól, ami egy másik nagy plusz, amire érdemes gondolni, amikor gondoskodunk magunkról.

Samponok a hajnövekedés elősegítésére

Hat módszer a vékony haj vastagítására

Még egy ház sem lesz sok, ha nincs jó alapja. Ezért a fejbőr minőségére is figyelnie kell. Jó tipp, ha speciális hajnövekedést elősegítő samponokat használunk, amelyek tartalmazhatnak koffeint, csalánt, bojtorján, nyírfa kivonatot és hasonlókat. Egyes összetevők jó hatással vannak a hajhullás csökkentésére, ezért mindenképp érdemes elgondolkodni rajtuk.

Mohlo by vás zajímat:  Milyen gyorsan nő a haj? Valaki havi 1,7 cm-ig, mi az?

Hajfestés

Haja nem lesz ápolt és szép, ha időnként szőkítéssel és rossz minőségű hajfestékekkel kínozza. Lehetőleg természetesebb összetételű hajfestékeket válasszunk, vagy legalább ammónia és egyéb olyan anyagok nélküli hajfestékeket, amelyekről ismert, hogy negatívan hatnak a hajra és annak minőségére.

Vágás

Hat módszer a vékony haj vastagítására

A hosszú haj elveszítheti sűrűségét a sérült hajvégek leszakadása miatt. Ezért csak csúnya csíkok maradhatnak a hajból a hosszban. Hogy ez ne forduljon elő, kérj rendszeresen időpontot a fodrászhoz, aki lerövidíti a hosszokat, hogy a haj mindenhol egyforma vastag legyen. Azáltal, hogy megakadályozza a haj további töredezését, optimálisabb növekedést is elér.

Termikus stílus

Ha valaminek egyértelműen meg kell akadályoznia, az a túlzott hőformázás, amely hozzájárul a haj kiszáradásához és károsodásához. Ha kell, használjon alacsonyabb hőfokot, és mindig legyen kéznél hőkezelő spray, hogy megóvja őket a túlzott károsodástól.

Fejmasszázs

Annak érdekében, hogy a tápanyagok eljussanak a helyükre, kényeztesd magad rendszeresen gyengéd fejmasszázzsal. Ahogy a bőr jobb vérkeringést kap, a tápanyagok jobban eloszlanak a hajhagymákban. Tehát hosszú távon hozzá kell járulnia a jobb hajminőséghez.

Következtetés

Mit kell venni belőle? Ez a belső táplálkozás az alap. Emiatt próbálja ki a hajnövekedést elősegítő étrend-kiegészítőket, amelyek vitamin- és gyógynövény-komplexet tartalmaznak. Ezután egészítse ki őket samponnal, hogy elősegítse a haj növekedését és a megfelelő ápolást. Ha ragaszkodik ehhez az ajánláshoz, hamarosan észre kell vennie az első pozitív változásokat.

Információ forrásai

https://www.healthline.com/nutrition/foods-for-hair-growth – A legjobb hajnövekedési táplálékok (angol)

https://www.healthline.com/nutrition/best-vitamins-hair-growth – 8 legjobb tápanyag a gyönyörű hajért (angol)

https://www.medicalnewstoday.com/articles/319862 – 9 tipp a vastagabb hajért (angol)

Címkék: , , , , , ,

KAPCSOLÓDÓ POSZTOK

by
Csak egy egészségünk van. Ezért fontos, hogy ismerjük a testünket és gondoskodjunk a megelőzésről. Legalábbis ez az én íratlan hitvallásom, amit igyekszem minden nap követni. Ez az a megközelítés is, amit minden egyes cikkemben megpróbálok átvenni. Remélem, legalább egyikőtöket motivál arra, hogy nagyobb tisztelettel bánjon magával.
Previous Post Next Post

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

0 shares