A hüvelyesek étrendünk rendszeres részét kell, hogy képezzék, a probléma az, hogy az emberek sokszor nem szeretik, vagy nem tudják, hogyan is kell pontosan elkészíteni. Emiatt egyre népszerűbb a vöröslencsés tészta, amivel teljesen új módon fogyaszthatod.
A hüvelyesek fontosak a normál emésztés szempontjából, mert nagy mennyiségű rostot tartalmaznak, amelyek támogatják a bél mikroflóráját , a teltségérzetet és a kiürülést. Sok embernek azonban nagyobb a szenvedélye a tészta iránt, mint a bab és a lencse iránt. Mi van ezzel? Talán eszébe juthat abból a hüvelyesből készült tésztával főzni.
Ha szeretnéd kipróbálni, de nem tudod, hogyan, van egy szuper egyszerű receptünk.
Vöröslencse tészta szárított paradicsommal
Szükséged lesz: 1 csomag vöröslencse tészta, 2 marék szárított paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, 2 csípős paprika, reszelt sajt (mozzarella, parmezán…), fűszernövények a díszítéshez
A fokhagymát meghámozzuk, és a borssal együtt kisebb darabokra vágjuk. Ezután vágjunk egy kimért adag szárított paradicsomot, és tálaláskor reszeljük le a sajtot a tányér díszítésére. Ezután főzzük ki a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint.
A fokhagymát borssal és aszalt paradicsommal egy serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk. Végül hozzáadjuk a lecsepegtetett tésztát, és együtt melegítjük még egy ideig. Végül hozzáadjuk az elkészített reszelt sajtot és az apróra vágott friss fűszernövényeket. Akkor tálalhatod.
A mi tippünk
Ha nem szereted, ha összeragad a tészta, akkor a főtt vízhez cseppenthetsz egy csepp olajat. Kiöntés után folyó hideg víz alatt is leöblíthetjük. Akkor az eredmény mindig tökéletes lesz.
Te is szereted a hüvelyes tésztát?