4 tipp, hogyan és mivel javíthatod a memóriát és a koncentrációt

pexels-dominica-roseclay-895228
Megjelent: 29.11.2022 , az utolsó frissítés dátuma: 21.12.2023

Akár tanul, akár dolgozik, elegendő memóriával és mentális kapacitással kell rendelkeznie ahhoz, hogy a feladatait sikeresen befejezze. De mi van akkor, ha ezek a képességeid az utóbbi időben megingottak? Ebben az esetben tanácsot adunk, hogy mi segítheti őket.

Ha nem arra koncentrál, amit egy könyvben olvas vagy a tévében néz, akkor nagyon valószínűtlen, hogy több órányi információszerzés hasznos lesz. Nem fog tudni semmire emlékezni egy teszt vagy egy fontos munkamegbeszélés során. Valószínűleg mondanunk sem kell, hogy ez azzal fenyeget, hogy korán befejezi tanulmányait, vagy akár el is bocsátják a munkahelyéről, ezért nézzük meg, mi segíthet egy kis visszarúgásban.

Kevesebb hozzáadott cukor

4 tipp, hogyan és mivel javíthatod a memóriát és a koncentrációt

Lehet, hogy megkopogtatja a homlokát, és azt gondolja, hogy ez a két dolog semmilyen módon nem hozható összefüggésbe. De ennek az ellenkezője igaz. Az élelmiszerekben hozzáadott cukrot a kognitív képességek hanyatlásának egyik felelőseként azonosították. Emiatt önként törölnie kell, vagy legalább jelentősen csökkentenie kell a hangerőt.

Elmélkedés

Azt mondják, hogy a meditáció élesen tartja az elmét, és békét hoz az életünkbe. Többek között számos egyéb előnye is van, többek között csökkenti a vérnyomást. Ráadásul a rendszeres meditáció karbantartja az agy szürke kérgét, így ez annál is inkább ok arra, hogy legalább időnként beleéljük magunkat.

Egészséges súly

Az egészséges testsúly az agy, a koncentráció és a memória szempontjából is nagyon fontos, ezért összpontosítson az egészséges táplálkozásra és a rendszeres sportolásra.

Táplálék-kiegészítők

4 tipp, hogyan és mivel javíthatod a memóriát és a koncentrációt

Az utóbbi időben az ashwagandha nevű gyógynövény nagyon népszerűvé vált a memória és a mentális éberség támogatására. (Más néven withanie snodarna vagy indiai ginzeng.) Ezt a gyógynövényt hagyományosan az alvás elősegítésével, a szorongás és a stressz csökkentésével is összekapcsolják, így azoknak is megfelelhet, akik idegesek egy-egy előadás előtt. (Talán egy nagyszámú előadás előtt.) Az ashwagandha étrend-kiegészítő kiválasztásakor ne az ár, hanem a withanolidok száma vezessen.

Információ forrásai

Mohlo by vás zajímat:  Hat módszer a vékony haj vastagítására

https://www.healthline.com/nutrition/ways-to-improve-memory – 14 tipp a memória javításához (angol)

https://www.healthline.com/nutrition/ashwagandha – Az Ashwagandha 9 előnye (angol)

Címkék: , , ,

KAPCSOLÓDÓ POSZTOK

by
Csak egy egészségünk van. Ezért fontos, hogy ismerjük a testünket és gondoskodjunk a megelőzésről. Legalábbis ez az én íratlan hitvallásom, amit igyekszem minden nap követni. Ez az a megközelítés is, amit minden egyes cikkemben megpróbálok átvenni. Remélem, legalább egyikőtöket motivál arra, hogy nagyobb tisztelettel bánjon magával.
Previous Post Next Post

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

0 shares