Szürkehályog

Tápanyagok, amik segíthetnek: Gyógynövények, népi gyógyászat:
 C-vitamin
 Kvercetin
 Bioflavonoidok
 B3 vitamin
 B2 vitamin
 B12 vitamin
 Liposav
 Riboflavin
 Bétakarotin
 Magnézium
 E vitamin
 Répa
 Paprika (piros)
 Spenót
 Paradicsom

A szürkehályog a vakság leggyakoribb kiváltó oka. Az orvosa azt fogja mondani, hogy nincs gyógymód a szürkehályogra, és hogy az egyetlen lehetőség, a műtét vagy a tünetek kezelése. Szerintük nem is betegségről van szó, hanem az életkor előrehaladásával járó természetes állapotról. Az igazság ellenben az, hogy a szürkehályog általában visszafordítható, és akár meg is szüntethető természetes gyógymódokkal.

A szürkehályog tulajdonképpen a szemlencse elváltozása, ami rontja és elhomályosítja a látást ahogy telnek az évek. Úgy tartják, hogy több dolog vezethet a betegség kialakulásához, mint például a toxikus stressz, a tartós dehidratáltság és a nehézfém mérgezés, mint a bróm, kobalt, kadmium, nikkel és az ólom. Figyelemre méltó, hogy a cigarettafüst az egyik fő forrása a kadmiumnak.

A négy legfontosabb dolog amit megtehet, hogy csökkentse a szemromlást és a visszafordítsa a szürkehályog kifejlődését a következők:
 
  1. Változás az étrendben. Növelje az élő élelmiszerek arányát. Kerüljön minden tartósítószert, génmódosított alapanyagokat és a fruktózt.
  2. Javítsa a test megfelelő folyadékpótlását. A szürkehályog denaturált fehérje (denaturált = kiszáradt). A megfelelő hidratáltság az egyik legjobb módja annak, hogy méregtelenítse a testét.
  3. Vizsgáltassa meg, hogy nincs e nehézfém mérgezése. Ezt laborban lehet kérni. Amennyiben igazolást nyer, hogy nehézfémekkel telített a szervezete, keressen erre megoldást. Több módszer is létezik rá.
  4. Fogyasszon algát. A spirulina és a chlorella nem csak méregteleníti a testet, de magas protein tartalma miatt segíti a szervezetünket a glutation előállításában. Ez a protein az egészséges szemben tízszer nagyobb koncentrációban fordul elő, mint a szürkehályogosban.