Q10 koenzim

Segíthet a következő esetekben: A következő szervek működését támogatja:
 Krónikus (pangásos) szívelégtelenség
 Szívbetegségek
 Fogíny betegségek
 Magas koleszterin
 Magas vérnyomás
 Angina (koszorúér betegség)
 Férfi meddőség
 Krónikus fertőzés
 AIDS
 Alzheimer kór
 Krónikus fáradtság
 Diabétesz
 Asztma
 Kandida
 Elhízás
 Rák
 Nyombélfekély
 Szklerózis multiplex
 Szív
 Légzőrendszer
 Immunrendszer
 Fog és fogágy
 Emésztőrendszer

A CoQ10 tulajdonságai a vitaminokéhoz hasonlatosak. Mivel azonban a fiatal egészséges szervezet előállítja magának, nem sorolható a szigorú értelmezés szerint a vitaminok közé. Húsz éves korban éri el a termelése a testünkben a maximumot és 40 éves kort elérve már töredékét termeli szervezetünk annak, mint amire a fiatalsághoz szükségünk volt. 

Vitamintanácsadó Q10 javaslatKémiailag a Q10 két egységből tevődik össze: egy "fejből" és egy "farokból". A farokrész 5 szénatomos alegységek egész számú többszöröséből áll. A 10-es jelölés a koenzim Q10 vegyület nevében például 10-szer ismétlődő 5 szénatomos egységre utal (azaz a farokrész 50 szénatomot tartalmaz összesen).

A testünkben sem mindenhol található meg azonos mennyiségben. A sejtek energiatermelő egységében, a mitokondriumokban van legnagyobb koncentrációban, tehát szoros kapcsolatban van a test kémiai energia egyensúlyával.
 
Szakirodalmi adatok alapján egyes szív- és érrendszeri betegségek súlyossága és a koenzim Q10 hiány között erős összefüggés mutatható ki. Magas vérnyomás csökkentésében és az infarktusból való felépülésben lehet segítségére a szívnek.
 
Antioxidánsként jelentős mértékben képes a szöveteket ért oxidatív hatás mérsékelni. 
 
Az LDL koleszterin oxidációját hatékonyan tudja gátolni, így az érelmeszesedés kialakulásának lassításában komoly szerepe van.
 
Forrás: Natúr Hírek