Megfázás

Tápanyagok, amik segíthetnek: Gyógynövények, népi gyógyászat:
 Cink
 C-vitramin
 D-vitamin
 Propolisz
 Gyömbér
 Fokhagyma
 Méz

A megfázás, a légutak vírusos fertőzése, mindenki számára ismerős betegség. Sorrendben az orr, a torok és a tüdő nyálkahártyáját támadja meg. Kétszáznál is többféle vírus okozhatja és néha bakteriális fertőzés is súlyosbíthatja a tüneteket. Leggyakrabban a rhinovírus a kórokozó.

A Wikipédia szerint: “A meghűlésre nincs gyógymód, de a tünetek kezelhetőek. A felnőttek átlagosan évente kétszer-háromszor kapnak meghűlést.” Ez csodálatos hülyeség, ami remélem nem terjed el. Évek óta nem fáztam meg és legalább egy tucat tudományosan igazolt gyógymódja is van a megfázásnak. Hadd mondjak ezek közül párat.

Friss levegő
Ez megelőző és terápiás értékkel is bír. Minél több időt tölt el valaki a szabadban, annál inkább ellenálló lesz a szervezete és annál kevésbé lesz hajlamos a megfázásra. Érdekes módon még egy kis hideg is jótékony hatással van a szervezetünk ellenálló képességére. Naponta egy gyors hideg zuhany a meleget követően régóta érvényes terápia.

Aki már megbetegedett annak sem kell bezárkóznia egy levegőtlen szobába vagy kórterembe. A szellőztetés vagy a szabadban eltöltött idő lerövidíti a betegség lefolyását.

Vitaking Immuno CinkAlvás
Sok alvás. Aki megfázott aludjon naponta 12-14 órát legalább. Persze ezt nem egyfolytában gondolom, de gyakorlatilag a táplálkozás és a szabadban eltöltött idő kivételével akkor gyógyul a leggyorsabban, ha pihen és alszik.

Szépirodalom olvasása ilyenkor segít aludni és szépet álmodni.

Táplálkozás
A szervezet ilyenkor jelez és azt “kívánja” ami egyébként is jó neki. Ha epret kíván, egyen epret, de ha húslevest akkor egyen azt. Ne hallgasson azokra akik éppen az ellenkezőjét kínálják mint amihez kedve van. Minél színesebb az étel, annál hasznosabb a sejtek számára. Ha gyümölcsöt vagy zöldséget választ részesítse előnybe azokat amik megfestik a ruhát vagy az ujjak hegyét.

Gyógyszerre ritkán van szükség. Egy jó megfázás elleni rágótablettával jelentősen lerövidítheti a gyógyulás idejét. A Vitaking Immuno-Cink tablettája kasvirágot, cinket és c-vitamint tartalmaz. 2-3 óránként elszopogatva egy-két nap alatt jelentős javulást eredményez.