Magnézium

Segíthet a következő esetekben: A következő szervek működését támogatja:
 Angina
 Fáradtság
 PMS
 Oszteoporozis (csontritkulás)
 2-es diabétesz
 Elhízás
 Glaukoma
 Asztma
 Gyulladásos bélbetegségek
 Migrén
 Szívbetegségek
 Tüdőtágulás
 Meddőség
 Magas vérnyomás
 Depresszió
 Szürkehályog
 Szív, érrendszer
 Csont, csontrendszer
 Fogak
 Vér
 Emésztőrendszer
 

Több, mint 300000 hirtelen szívhalállal és szívrohammal számoltak évente az Egyesült Államokban (naponta több mint 80), aminek valószinüsíthető oka a túlzott kalcium fogyasztás és a magnézium hiánya.

A modern orvostudomány válasza a problémára az, hogy előállította pár milliárd dollárért a kalcium-csatorna-blokkoló gyógyszereket. A magnézium egy természetes kalcium-csatorna-blokkoló, de ez felett elsikkad, a legtöbb orvos. Viszont a mai napig tele van az esti reklámblokk és minden patika a kalcium pezsgőtablettákkal és talán ugyanaz a gyógyszergyár gyártja, amelyik a kalcium-csatorna-blokkoló tablettákat. Hogy van ez?

Főleg annak fényében, hogy minden magára valamit adó vitamingyártó termékében 2:1 arányban található meg a kalcium és a magnézium.

Izomgörcsöt okoz

A kalcium aránytalan túladagolása izomgörcsöket okoz. Ennek oka a relatív magnézium hiány. Azért "relatív", mert tulajdonképpen nem a magnézium kevés, hanem a magnéziumnak a bevitt kalciummal arányosnak kell lennie. Nagyjából, elemi súlyarányban 2:1 lenne az ideális a kalcium:magnézium bevitel. 

Ha hosszú távon a kalciumot megnöveli valaki és a magnéziumot nem, akkor a reggeli izomgörcsök az első tünet. Hamar kezelhető egy marék magnéziummal. Rosszabb esetben nem a vádli görcsöl be, hanem a szívizmok. Az eredmény: makk egészségesnek tűnő fiatalemberek halnak meg a sportpályákon, miközben orvosaik értetlenül állnak a sírjuk felett.

Ezt itthon sokszor megfigyelem, mert az orvosi protokollban számtalanszor írnak fel terápiás mennyiségben kalciumot és nem hívják fel a figyelmét a páciensnek, hogy szedjen vele magnéziumot is, mert 2 héten belül tapasztalni fogja az izomgörcsöket. Pár embernek pedig jobban felszívódik a kalcium az emésztés során, mint a magnézium, és emiatt alakul ki aránytalanság. 

Én sosem ajánlok a pácienseimnek kalciumot magában, mert szinte elvétve van kalcium hiánya valakinek, ha naponta háromszor étkezik. A magnézium, a folsav, a d-vitamin és a k-vitamin hiányzik az étrendjükből. Ezért gyengék a csontjaik, a lyukas a foguk és görcsölnek az izmaik.