B6-vitamin

Segíthet a következő esetekben: A következő szervek működését támogatja:
 Autizmus
 Lisztérzékenység
 Vesekő
 Depresszió
 Reggeli fáradtság
 2-es diabétesz
 Asztma
 PMS
 Csontritkulás
 Víz visszatartás
 Fekélyek, sebek
 Atherosclerosis
 Alkohol megvonás
 Akne, pattanás
 Retinopátia
 Magas koleszterin
 ADD, ADHD
 HIV, AIDS
 Agy, idegrendszer
 Immunrendszer
 Szív- és érrendszer
 Epe és emésztőrendszer
 Csontozat 
 Tüdő és légzőrendszer

A B6-vitamin véd a szívbetegség ellen

Vitamin B komplex Mivel továbbra is világszerte millióknak az életét keserítik meg a szív- és érrendszeri betegségek, pedig folyamatos tudományos bizonyítékok kerülnek elő, melyekből kiderül, hogy viszonylag egyszerű táplálkozással és életmódváltással megelőzhetőek lennének. Előzetes vizsgálatok kimutatták, hogy az alacsony B6-vitamin szint kiváltó oka lehet a gyulladásos betegségeknek, szív- és érrendszeri betegségeknek, gyulladásos bélbetegségeknek, cukorbetegségnek, és az új kutatások szerint a B6 és B12 vitaminok hiánya kapcsolódhat a kognitív hanyatlással és a depresszióval.

The Journal of Nutrition-ban megjelent cikkben az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma, Human Nutrition Researches Center a bostoni Tufts University-n végzett kutatásból kiderül, hogy a B6 vitamin hiánya jelentősen megnöveli a gyulladásos betegségek kialakulásának kockázatát, különös tekintettel a szív- és érrendszeri betegségekre, ami a vezető halálozási okok között van az Egyesült Államokban. 

A teljes spektrumú B-vitaminok nélkülözhetetlenek az energia-anyagcserénél. Legújabb kutatások megerősítik, hogy a kiegyensúlyozott étrend  és a B-vitamin napi pótlása segít megelőzni többek között a szívbetegségeket, a demenciát (szellemi leépülés) és a depressziót.